COM Noord besteedt veel aandacht aan de afdeling Lief en Leed.
Elke provincie van onze afdeling is vertegenwoordigd door een lid van de commissie Lief en Leed en op verzoek ondersteunt het bestuur deze in hun werkzaamheden. Zij zijn de ogen en oren van hun provincie en nemen daar waar nodig actie richting het bestuur of een lid van onze vereniging. Het vaakst moeten de mannen optreden tijdens “Leed”. Als ze meldingen krijgen over een ziek lid is het bezoek aan huis of zelfs een ziekenhuis één van onze mogelijkheden, dat doen wij veelal in overleg met de partner of kinderen. Een bezoekje en praatje pot kan al vaak motiverend werken en wordt vaak gewaardeerd. Soms krijgen ze tijdens een bezoek achtergrond informatie waardoor ze, in overleg met betrokkene of familie, verdergaande stappen kunnen ondernemen. Dit kan bestaan uit het inschakelen van het Sociaal Fonds – Nuldelijnsondersteuning Veteranenhulp of verdergaand.
Maar de afdeling bestaat ook uit een “Lief” gedeelte. Ook daar willen wij graag meer aandacht aan besteden en betrokken bij zijn. Een verlovingsfeest – trouwerij – jubileum huwelijk of jubileum werk? Laat het ons weten!
In alle gevallen zijn wij afhankelijk van inkomende informatie. Inkomende informatie kan afkomstig zijn van ons lid, maar een Marinier kennende zal die niet snel contacten, dus hopen wij dat partners en kinderen ons zowel bij Lief als Leed in kennis willen stellen en hun behoeftes kenbaar willen maken.

Lief en Leed deel je samen. In voor en tegenspoed. 24/7
Ben jij als, voormalig, Marinier geen lid van het COM maar voel je naar aanleiding van bovenstaande tekst de behoefte aan contact of een gesprek, schroom niet en pak die telefoon op. Het is niet onze doelstelling je lid te maken, maar er voor jou te zijn. Is je partner of je vader Marinier geweest, maar geen lid van onze vereniging COM? Zie jij de noodzaak een gesprek met ons aan te gaan of onze hulp te vragen? Niet twijfelen, maar gewoon doen. Wij zijn er ook voor jou!